2013. június 21., péntek

Télálló,Termő Gránátalma magok 10 Db. - Jelenlegi ára: 250 Ft

Általános leírás
Kétszikű bokor.
Élőhely, származás
Előfordulása szubtrópusi éghajlatú területeken jellemző. Őshazája Közép-Ázsia és Dél-Ázsia, Irán, Afganisztán és Azerbajdzsán.
Szár / Törzs
Fásszárú növény. Szára elágazó. Színe szürkés-barna. A fiatal hajtások négyélűek, zöldespiros színűek. A fejlettebb bokrokon tüskeszerű hajtások is fejlődnek.
Korona
Koronája gömb alakú. Ágai szétterülők. Magassága 1-5 m.
Levél, lombozat
Levelei egyszerűek, állásuk szórt, a levélkék tagolatlan, hosszúkásak. A levelek válla keskenyedő, csúcsa kihegyesedő. A levélnyél rövid. Lombhullató. A levelek 1-8 cm hosszúak és 0, 5-2 cm szélesek.
Virág
Virága tölcséres, színe piros, rózsaszín vagy vörös, fehér sárga. Virágai 3-5 cm nagyságúak. Egy hajtáson 1-5 virág feljődik. Egyivarú virágok is előfordulnak, de termés csak a hímnős virágokból fejlődik. A szirmok megsokszorozódhatnak, így telt virágú fajták is kialakultak.
Termés
Termése gömbölyű bogyó, sárgás-zöld, piros, lilás-fekete vagy fehér színű. Tömegük 20-80 dkg. Átmérőjük 5-12 cm. A termés héja éréskor fényes, sima. A kocsánnyal ellentétes oldalon a csészelevelek koronaszerű képletet alkotnak. A magok a gyümölcshúsban találhatók, aprók, általában kemények, pirosak, rózsaszínűek vagy fehérek. Egy termésben akár 1000 mag is lehet.
Gondozás
A vályogos, löszös vagy laza, tőzeges, tápanyagban gazdag talajt kedveli. Gyengén öntözzük, nem igényli, hogy . Elviseli a szárazságot. Jól tűri a száraz levegőt. Fényigénye nagy, a direkt napfényt kedveli. Hőigénye közepes. Fagyálló, ez a speciális hibrid fajta elviseli a -30 celsiust is. A növény magról, dugvánnyal vagy sarjhajtással szaporítható. Szaporítása gyökeres sarjakkal a legegyszerűbb(ősszel szedjük), de a dugványozás is sikeres(tavasszal, az új levelek megjelenése előtt érdemes szednia dugványokat). Könnyen gyökereznek akár a két éves ágak is. A magvetéssel nevelt növények kisebb terméseket hoznak, tulajdonságaik eltérnek a szülőkétől. A fiatal növényeken érdemes védett helyen, időnkénti locsolással átteletetni. Az edényben nevelt növényeket folyamatosan öntözni kell, a kiültetett egyedeket csak nagyon száraz időszakokban. Napos meleg oldalra, védett helyre ültessük. A téli fagyoktól a fiatal és hideg fekvésben lévő bokrokat takarással kell védeni. A telt virágú fajok ritkábban teremnek. A júliusi virágokból hazánkban is beérnek a termések.
Felhasználás
Nyersen az édeskés típusokat fogyaszthatjuk, ezek általában a fehér(es) héjú fajták. Tárolásra nem érzékeny, akár hetekig, hónapokig, hűvös helyen akár fél évig is eltartható. Levéből üdítőt készíthetünk. Gyümölcsfagylalt, szörp, likőr, lekvár sőt bor és ecet is készíthető 
Rendkívül friss magok! A csíráztatáshoz 25-30 fokra, állandóan magas párára, vízre és oxigénre van szükség.
Rendkívül impozáns külsejével kertünk legszebb, és egyben legértékesebb növénye lehet.
A Magcsomag 10 db magot tartalmaz!
Nézz szét a termékeim között!
Több egzotikus növényt és magot is árulok, amelyek kertünk legszebb, irigylésre méltó példányai lesznek.
Sok 1 forintos aukcióm is fut!
Amennyiben több terméket vásároltál, kérlek érdeklődj a postaköltségről.
Jó licitálást!



Jelenlegi ára: 250 Ft

Az aukció vége: 2013-07-10 16:21
. Télálló,Termő Gránátalma magok 10 Db. - Jelenlegi ára: 250 Ft

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése